Steen-Åke

Intressen: Huset, foto, naturen, djur, sci-fi, Hifi, film data

Jonna

Intressen: Böcker, korsord, brodera, resor, huset, trädgård.

Det är med stor sorg jag måste meddela att min fru avled i måndags den 27 juni 2022. Jonna fick en benfraktur i oktober och efter många undersökningar upptäcktes en ovanlig cancer i benet. Vi alla trodde att hon var på bättringsvägen efter en amputering av benet planerade för att hon skulle komma hem. Min fru blev istället sämre och somnade in på sjukhuset omgiven av sin familj. 

En ny faljemedlem har flyttain som är 1,5 år en riktig buse so far runt i hela huset Elsa var namnet.

 

Barnbarnet

Haylie född 2018-12-30

Länk till fler bilder

Född 12 okt 2006
Tilltalsnamn: Queenie

Bichon Havanais stammar ursprungligen från Medelhavsområdet men spriddes till Kuba där den fortsatte att utvecklas. (Namnet havanais syftar på Havanna). Till Sverige kom rasen 1988, och har snabbt ökat i popularitet, inte minst då pälsen är gynnsam för pälsdjursallergiker.

Bichon Havanais räknas som en ”småhund”. Den ska  inte väga mer än sex kg. Den är en av de tre raser som lever längst i Sverige.

Pälsen är lång, silkesmjuk, svagt vågig (ibland krullig). Färgen är ofta vit, beige, sobel eller svart, ibland en grundfärg med inslag av en eller två andra färger.

Havanaiser lämpar sig väl som sällskapshundar. De har ett måttligt rörelsebehov och är lättdresserade, och uppskattar därför agility-träning. De klarar också spårning. Det finns till och med exempel på havanaiser som klarat jaktprov för rådjur!

Idag den 15 februari 2021 kl. 14.00 insomnade vår Queenie. Hon blev 14 år, 4 månader och 3 dagar. Vi har haft glädje av henne sedan den 22 december 2006. Det har varit 14 år, 1 månad och 24 dagar fyllda av energi, promenader och lycka. Nu är hon en ängel som vi alltid kommer minnas med glädje.

Här är hon 14 år och är superpigg.